Podvod. Päť mín sa našlo pri čistení potoka. Nález povojnovej munície v stodole. Pátracia akcia

15.07.2010 Celý región

Podvod: V stredu 14.07.2010 humenský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie pre zločin podvodu 26 živnostníkovi z Humenného.
(V minulosti už bol 1 krát súdne trestaný za takýto skutok. ) Obvinený v priebehu druhého polroka 2009 kupoval v troch predajniach rôzny tovar na faktúry a dlžnú sumu neuhradil doposiaľ, pričom tovar odovzdal tretej osobe. Trom predajniam tak dlží sumu vo výške 6.910, - Eur. Obvinený je stíhaný na slobode. Prípad vyšetruje Úradj justičnej a kriminálnej polície OR PZ v Humennom.

Päť mín sa našlo pri čistení potoka
V stredu 14.07.2010 dopoludnia oznámil na OO PZ vo Svidníku 44 ročný muž z Moldavy nad Bodvou, že počas vykonávania čistiacich prác koryta potoka zv. Šivarna v lesnom poraste k. ú. obce Nižný Komárnik, okr. Svidník našiel 5 ks mín z obdobia 2. svetovej vojny. Miesto nálezu munície bolo policajnou hliadkou zo Svidníka zaistené pred vstupom nepovolaných osôb do príchodu pyrotechnika KR PZ Prešov, ktorý ich na mieste zaistil a prevzal na likvidáciu.

Nález povojnovej munície v stodole
V stredu 14.07.2010 oznámil na OO PZ v Giraltovciach 51 ročný muž z Lúčky okr. Svidník, že počas upratovania stodoly na pozemku pri rodinnom dome v obci Kalnište, okr. Svidník našiel 5 ks nábojov nezistenej značky na koľajničke pochádzajúcich z 2. svetovej vojny. O náleze tejto munície bol informovaný pyrotechnik KR PZ Prešov, ktorý zaistenú muníciu prevezme dnes 15.07.2010 na OO PZ v Giraltovciach.

Pátracia akcia
V stredu 14. 7. 2010 v čase od 06.00 – 10.00 hod. bola vykonaná celokrajská policajná pátracia akcia, ktorá bola zameraná na pátranie po osobách, na ktoré je vydaný okresnými súdmi príkaz na zatknutie, príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody, zatýkací rozkaz, po nezvestných osobách a osobách, ktoré sú podozrivé zo spáchania trestnej činnosti.
Počas akcie policajti prekontrolovali 225 motorových vozidiel a 389 osôb. Predviedli 13 osôb, z toho 3 osoby podozrivé z trestnej činnosti, 2 osoby na základe príkazu na zatknutie, 5 osôb na základe príkazu na dodanie do výkonu trestu , 1 osoba na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, 1 osoba, u ktorej bolo vyhlásené pátranie po pobyte a 1 nezvestná osoba.
Policajti počas akcie zistili 2 trestné činy v rámci služobného obvodu OR PZ Vranov nad Topľou (išlo o trestné činy marenia výkonu úradného rozhodnutia podľa § 348 ods. 1 písm. a/ Trestného zákona). Taktiež zistili 44 priestupkov. Z nich 1 riešili dohovorom a 43 v blokovom konaní v celkovej sume 1516, -€. Počas akcie k rušivým javom nedošlo.
 

Vyberte región